13 Ağustos 2015 Perşembe

Zaman Geçiyor...

Zaman geçiyor, insanlar doğuyor, büyüyor, ölüyor. Yaşanmışlıklar artıyor falan filan. En son yazımı yazmamın üzerinden bir küsür seneden fazla olmuş. Hatta onu bile boşver adam gibi yazı yazmayalı epey bir zaman olmuş. Diyorum ya zaman geçiyor, yaşanmışlıklar artıyor diye. İster istemez bir çok şey yaşıyorsun. Bu bloga en son yazı yazmaya başladığımda liseyi yeni bitirmiş, dershanede üniversite kazanmaya çalışan bir gençtim. Birisi çıkıp "çok mu zaman geçti lan sanki artist" dese haklı çok zaman geçmedi ama bir çok şey yaşandı.

Lise zamanlarımda pasif bir insandım. Asosyallik vardı biraz. Bundaki en büyük sebep herhalde endüstri meslek okumamdı. Endüstri meslek okumuş illa ki birileri vardır içinizde bilirsiniz ortamı kız fazla yoktur. Hatta olsa bile siz göremezsiniz çünkü okulda kamuflaj ile gezerler. Bordo bereli edasındadırlar hatta.

Bizim okulda kızların en çok yoğun olduğu bölüm iç mimarlık bölümüydü. Onun dışındaki bölümler zaten Allah'a emanet metal, makine, elektrik gibi bölümlerdi. Okulun 2000-2500 kadar öğrenci nüfusu vardı. Bunların 250 kadarını kızlar oluşturuyordu.

İç mimarlık bölümünün girişinde şöyle bir yazı yazıyordu hiç unutmam. "Eğer bir erkek sizi durmadan kesiyor, siz bakınca kafasını çeviriyorsa elektrik bölümüdür. Korkmayın bir şey yapmazlar. Eğer bir erkek sizi kesiyor siz bakınca gözlerini kaçırmıyorsa makine bölümüdür, hemen sınıfınıza kaçın. Eğer bir erkek sizi kesiyor siz bakınca size doğru geliyorsa o metal bölümüdür. Boşuna kaçmayın o sizi çıkışta yakalar." Ahaha, tabi ki şaka.

Gerek kızlarla çok içli dışlı olamama, gerek ise ortamda dönen muhabbetler ilgi alanım olmamasıyla çok fazla sosyalleşemedim. Koskoca okulda metal müzik dinleyen 2 kişi mi olur lan?

Her neyse, dershanede böyle olmadı ama, dershanede kız çoktu. Herkes biraz daha kinliydi, herkes biraz daha alacaklıydı dershanede (noluyor lan!?) Dershane benim karakterimin oturduğu yer oldu. Kızlarla daha çok içli dışlı olma, ilk münasebetler falan. Evet benim için geç olmuştu, millet lisede yaşamadığını bırakamazken, benim koskoca 4 sene kız arkadaşım bile olmamıştı. Üniversiteye hazır gittiğim için memnumdum.

Üniversite okuduğum yer çok değişik bir yerdi. Hani derler ya sınavla toplasalar bu kadar adamı bir araya yine toplayamazlar diye, ordaki durum öyleydi. Gerçi sınavla girmiştik ama neyse...

İlk gittiğim zaman çıplak dağlara bakıp nerdeyim lan ben dediğimde baya bir üzüntü vardı içimde. Tabi zaman geçip alışınca bir daha bırakmak istemiyorsun o diyarları. Okulum bulunduğu bölge nedeniyle çok gelişmemişti. 500 kişilik liseden bozma bir yüksek okul. Bırakın KYK'yı özel yurt bile yoktu. Pansiyonlarda, müstakil evlerde kalıyorduk.

Kayıt zamanı bir pansiyon bulduk, temiz giyimli, babacan bir adamın pansiyonuydu. Karısı ve çocuklarıyla pansiyonun bahçesindeki küçük evlerinde kalıyorlardı. 65 yaşlarında birisiydi. Bizimle gayet iyi konuşuyordu, ben onun babası olurum, burada sahip çıkarım, yemeğini eksik etmem, yanlış işlere bulaştırmam, kızlara yedirtmem oğlunuzu deyip gönlümüzü çalan adam okul açıldıktan 2 hafta sonra pansiyonda çılgın atmaya başlamıştı. "Tuttuğunuzu sikin" tarzı lafları. İki akşamda bir sol koltuk altına aldığı şarap şişesiyle kapımıza gelip "gençler içiyor muyuz bu akşam" demeleriyle gönlümüzde taht kurmuştu.

Bir ev arkadaşı bulmuştum kendime. Pek benim kafada değildi. Hatta benim tam tersimdi. Rap müzik hastasıydı son ses açar evde beni rahatsız ederdi. Fazla takmazdım ben de. Kulaklığımı takar bilgisayarda dizi falan izlerdim. Vakit öyle geçer giderdi. Daha sonra anlatacağım bir çok olayla birlikte okulun ilk yarı yılını bitirmiş, evime dönmüştüm. Ocak ortaları falandı işte. Ben dersleri verip geldim, ev arkadaşım ise bütünleme (büt) sınavlarıyla uğraşıyordu.

Bir akşam saat 10 gibi bir telefon geldi bana. Ev arkadaşım arıyordu. Açtım konuşmaya başladık.

- Efendim?
- Kanka napıyon, nasılsın?
- Eyvallah kanka ne yapayım geziyorum

tarzı rutin muhabbetlerden sonra asıl arama sebebine gelmişti.

- Kanka sen seneye de bu adamın evinde kalacak mısın?
- Valla bilmiyorum ki, kararsızım noldu hayırdır?
- Ya geçen gün gece 1 gibi eve geldim. İnternetle işim vardı, sonra tekrar kız arkadaşıma gidecektim. Bu adam geldi, kafası bi ton. Tutturdu bana porno aç diye. Diyorum amca açmak istemiyorum. Yok açacaksın diye tutturuyor. Götten sikiş yok mu falan diye soruyor.
- Alla Allah? Ee.
- Neyse bu bi ara tuvalete gitti geldi. O sırada ben de kapadım laptopun kapağını. Geldi bu fermuarı falan açık ayakta duramıyor. Çıktı gitti. Ben de toparlandım dedim tekrar gelmeden kaçayım hemen. Çıktım dışarı kilitledim kapıyı bi baktım bu eğilmiş bir şeyler yapıyor. Lan bi baktım köpek var önünde, köpeği sikmeye çalışıyor. Gittim hemen Amca napıyosun sen dedim. Toparlandı bu. Köpeğin biri ya falan dedi.
-(ben şok) Oha. Ee.
- Neyse kanka bu toparlandı işte. Şöyle pansiyona baktı. Pansiyondaki herkesde yarı yıl tatilinde. Kimse yok benden başka. Kemal (arkadaşın ismi) bu pansiyonda kimse yok biliyor musun dedi. Ben de tamam amca dedim gittim kızın yanına.
- Kanka demek ki sikecek seni. Göz koydu sana. (gülüyorum)
- Sorma amına koyim, kızın yanına gittim betim benzim atmış kız anladı noldu diyor. Yok bir şey diyorum anlatamadım da. Çok kötüydü kanka (çok korktum sikecekler diye aşkım) kalmam ben seneye bu adamla.
- Ehehe, tamam lan konuşuruz bir ara.

deyip kapadım telefonu. O olaydan sonra seneyi zor bitirdik. Bir sürü olay oldu. Ben şimdi bunları niye anlattım? Ne bileyim niye anlattım. Öyle her gülen yüze, her efendi gibi konuşana kanmayacan demek ki. Adamla sözleşme imzalarken Zeki Müren gibiydi sözleşmeden sonra Tecavüzcü Çoşkun gibi oldu. Demem o ki ev sahipleriyle fazla samimi olmamak lazım yoksa göte göz koyuyorlar.

3 yorum:

  1. forumda kapatmışlar konuyu göremedim ne dedin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle o konuyu kapatan adminin validesine selam yolluyorum. Yalnızca teşekkür etmiştim takipte bulunduğun için. :)

      Sil
  2. Takip. Ayrıca arkadaşlar sizde yorum atın bence arkadaşa destek olursak daha fazla konu gelir. Başarılı üslüp anlatıp konuşmalar çok kaliteli akıcı ve merak uyandırıcı boyle devam eder inş. :) Başarılar

    YanıtlaSil